De VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

Sinds 2014 zit Wilfried Boonman in de gemeenteraad. Vanaf 2018 is hij tevens fractievoorzitter. De partij kiest zo voor een ervaren boegbeeld tijdens de verkiezingscampagne en daarna.

“Ik ben zeer dankbaar dat de leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ben zeer gemotiveerd om me in te zetten voor onze mooie gemeente en te verbeteren wat beter kan”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Boonman volgt Chris Simons op als lijsttrekker die op de 46e plek staat op de kandidatenlijst voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van maart jl.; als de bovenste namen op de lijst, zoals Mark Rutte, doorschuiven naar het kabinet en enkele namen boven Simons toch hun zetel niet innemen, zal hij zijn opwachting maken in Den Haag.

Tot die tijd zet hij zich in als en is hij beschikbaar als wethouder in de gemeente Middelburg. “We bereiken zo dat we de bestuurlijke ervaring en continuïteit kunnen waarborgen”, aldus Mineke Bierens, de voorzitter van de VVD-Walcheren.    

 

In de komende periode wordt het verkiezingsprogramma afgerond. Tevens wordt begin december de hele kandidatenlijst vastgesteld.