Moties "deregulering" en "tegemoetkoming voedselbank"

Eveneens tijdens de raadsvergadering van 14 maart jl. heeft de VVD een motie over deregulering mede ingediend en een tweede motie over de financiele tegemoetkoming aan de voedselbank gesteund

De PvdA heeft vorige maand een motie ingediend. Echter de behandeling hiervan is doorgeschoven naar de gemeenteraad van 14 maart. De motie roept op om tot minder regels voor bedrijven te komen en daarmee werkgelegenheid in de middenstand en het bedrijfsleven te behouden.

Een motie die oproept om nog eens kritisch te kijken naar overbodige regels en procedures en deze vervolgens ook op te ruimen, is ons uit het hart gegrepen en hebben wij van ganser harte mede ingediend en gesteund. 

Een aantal partijen vonden de motie overbodig, maar met de PvdA constateert de VVD dat er onvoldoende terecht komt van eerder door de wethouder gedane toezeggingen. De opdracht is nu om voor het najaar nog eens kritisch te kijken naar de bestaande regels en de hordes die er nu soms nog voor bedrijven worden opgeworpen, af te breken.

Een ander motie heeft de VVD gesteund. Deze motie spoort het college aan om in overleg met de Voedselbank Walcheren naar een oplossing te zoeken voor de financiële situatie van deze organisatie. Een ruime meerderheid van de raad heeft hier mee ingestemd. Vanuit sociale rechtvaardigheid en de rol die de Voedselbank Walcheren vervult om personen te helpen die een extra steun in de rug goed kunnen gebruiken, heeft de VVD ingestemd met deze Motie.

Alleen D66 deelde de ‘morele’ oproep om deze organisatie te helpen, niet. De inwoners van Middelburg moeten erop kunnen vertrouwen dat kwetsbare mensen zich beschermd weten. Omdat we zien dat er ook in Middelburg mensen wonen die het niet zo breed hebben en we constateren dat de Voedselbank Walcheren helaas nog steeds in een behoefte voorziet, roept de motie de wethouder op met de organisatie in overleg te gaan.