Geen coffeeshop in Middelburg

Het huidige gedoogbeleid waarbij de teelt en inkoop van cannabis illegaal is, maar de verkoop niet, is een vreemde situatie.

Doordat de achterdeur nog niet is geregeld, is er sprake van dat mogelijke coffeeshopondernemers gedwongen worden zaken te doen met criminelen en van (drugsgerelateerde) criminaliteit en overlast.

In het voorstel wordt voorgesteld: “omdat de komst van een coffeeshop op sommige locaties mogelijk onrust geeft, is het verstandig om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren”; je zult maar te horen krijgen dat in jouw wijk of in de buurt van jouw kinderen zo’n gedoogde coffeeshop komt! 

Zolang het gehele domein van en rondom softdrugs niet opnieuw is ingericht, ziet de lokale VVD in Middelburg helemaal niets in de komst van een coffeeshop. Die herinrichting van het beleid kan alleen door de landelijk overheid plaatsvinden. 

Drugsverslaving en dealen zorgen voor grote problemen en overlast. Die los je niet op door het te gedogen, maar met een harde aanpak om drugs van de straat te halen en verslaving te voorkomen. Laat de gemeente daar energie in steken en zo ons belastinggeld nuttig inzetten.

Benno Nieuwenhuis,

VVD Middelburg