Lichtplan voor de binnenstad van Middelburg

Met de uitvoering van het lichtplan worden dan ook de drie monumentale panden in het licht gezet: het stadhuis, de Lange Jan en de Kloveniersdoelen. Daarmee kan de binnenstad nog aantrekkelijker worden gemaakt. Het amendement is door de raad aangenomen zodat nu vijf beeldbepalende panden worden aangelicht.

Hoewel niet in het raadsvoorstel opgenomen, maar bij de renovatie van de schouwburg wordt ook de aanlichting van de Koepoort en de Schouwburg betrokken.

 

De VVD vindt dat de zorg voor een positieve “beleving” van de gemeente één van de belangrijkste voorwaarden is om bedrijvigheid te behouden én te stimuleren. Middelburg moet aantrekkelijk zijn om er te komen, te verblijven en te wonen. Dat wordt voor een belangrijk deel bepaald door de attractiviteit van de voorzieningenstructuur in de stad. Het gaat daarbij onder andere om economische functies zoals winkels en horeca.

Daarnaast betreft het ‘zachtere’ factoren zoals cultuur, sport, vrije tijd, evenementen, groenvoorzieningen en de woonomgeving. Het samenspel bepaalt uiteindelijk hoe een stad wordt beleefd door zijn gebruikers; Het realiseren van het lichtplan draagt hier mede toe bij!