Het woord is aan ... Wilfried Boonman

In de Faam van 12 november 2014: 

Zes maanden geleden ben ik als raadslid voor de VVD geïnstalleerd. In de jaren daarvoor heb ik reeds kunnen warmlopen als fractieassistent. Dat het werk als raadslid verre van saai zou zijn, is mij dus bekend.

Vele besluiten die we nemen, hebben direct gevolg voor u als inwoner van onze gemeente. Vandaar ook dat ik mijn volksvertegenwoordigende rol uiterst serieus neem. In de komende periode zullen we weer ingrijpende beslissingen moeten nemen o.a. ten aanzien van nieuwe, noodzakelijke ombuigingen. Niets is meer vanzelfsprekend. Werk, inkomen, voorzieningen, lidmaatschap, subsidie, enz. Vandaag misschien nog wel, maar morgen niet meer.

De gemeenteraad start een aantal trajecten die er mede voor moeten zorgen dat de gemeentelijke uitgaven ook in de toekomst houdbaar blijven. Ik benoem hier onder andere de wijziging van het subsidiebeleid, het actieplan voor het grondbedrijf en de kerntakendiscussie. Hierbij moeten we ons de volgende vragen stellen: “wat moet de gemeente, wat wil de gemeente en hoe gaat de gemeente dat doen”. Als VVD staan wij voor een kleine, maar krachtige, efficiënte en adequate overheid, die zichtbaar en aanspreekbaar is, waarbij inwoners worden betrokken en goed geïnformeerd. De inwoners, hun verenigingen en bedrijven zijn de kern en de kracht van de samenleving. Inwoners en bedrijven moeten meer ruimte en zeggenschap over hun eigen leven krijgen. Overigens is deze vrijheid niet gratis. Dit brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Ombuigen is niet alleen “minder uitgeven”, maar ook focus op wat er binnenkomt. Ik denk daarbij – het zal u niet verbazen – niet aan lastenverzwaring, maar vooral aan stimuleren van economische kansen en lagere regeldruk.

Het MKB is de economische motor van onze gemeente. Initiatieven van ondernemers en inwoners moeten maximaal de ruimte  krijgen. De gemeente moet stimuleren. De VVD ziet hierin ook een plaats voor zaken als cultuur, recreatie en toerisme. Dat past prima bij Middelburg. Laat inwoners en toeristen maar genieten van onze schitterende gemeente. We moeten dit blijven promoten. Ook toerisme en cultuur zorgen voor economische activiteit.

Wilfried Boonman, raadslid VVD (wilfriedboonman@hetnet.nl)

Klik hier voor de pagina in de Faam van 12 november 2014