VVD geeft prioriteit aan uw veiligheid

Voor de VVD Middelburg is uw veiligheid en bescherming van uw bezit één van de topprioriteiten.

Voor de VVD Middelburg is veiligheid van inwoners van cruciaal belang. Het is één van de kerntaken van de overheid. Eigendommen moeten worden gerespecteerd, geweld is uit den boze.

Uit misdaadcijfers van de nationale politie blijkt dat in de gemeente Middelburg het aantal gevallen van diefstal / inbraken in 2013 t.o.v. 2012 enorm is toegenomen. Even wat cijfers op een rij:

·         Diefstal/inbraak uit woningen + 34%

·         Diefstal/inbraak uit boxen/garages/tuinhuisjes + 72%

·         Diefstal/inbraak bij bedrijven/instellingen + 15%

Zakkenrollerij en drugshandel is afgenomen dan wel stabiel.

De VVD Middelburg wil een gemeente waar u veilig kunt wonen en waar criminelen en vandalen worden aangepakt. Veiligheid is voor de VVD daarom van groot belang. We willen dat u zich veilig voelt in onze gemeente. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van inwoners, bedrijven en de gemeente.

Daarbij speelt de politie een belangrijke rol om de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken en dorpen te garanderen. VVD Middelburg is daarom voorstander van BOA’s en wijkagenten. Verder moet de gemeente beleid voeren om burgers te stimuleren zelf de veiligheid in de buurt te vergroten.

De  VVD is een voorstander van flexibel cameratoezicht. Cameratoezicht geeft criminelen een gezicht waardoor zij hun straf niet kunnen ontlopen en mogelijk zelfs de kosten van vernielingen op hen verhaald kunnen worden.

Vanuit de landelijke overheid wordt (mede op initiatief van de VVD) een wetsvoorstel geschreven waarin het mogelijk wordt gemaakt dat beelden van strafbare feiten afkomstig van beveiligingscamera’s die door particulieren of bedrijven zijn geïnstalleerd op ruimere schaal kunnen worden ingezet om de opsporing van strafbare feiten te ondersteunen.

Dus daarom: Middelburg is van U en niet van criminelen

Ook blijft Middelburg coffeeshop vrij.  

Met meer toezichthouders en cameratoezicht kunnen gaan we uw buurt veiliger maken. Hiervoor hebben wij ook de steun en inzet van U nodig. Alert zijn en melden van ongebruikelijke voorvallen is een eerste vereiste.

Stem voor uw vrijheid en veiligheid! Stem VVD!