Uw vrijheid – uw werkgelegenheid – uw ondernemerschap

Middelburg is, na Haarlem en Apeldoorn, de stad met het meest gevarieerde winkelcentrum van Nederland.

Daarnaast behoort Middelburg tot de beste steden om te werken, blijkt uit onderzoek van Intermediair. Bij het onderzoek werd vooral gekeken naar de hoogte van het salaris van werknemers in de stad, de prijs per vierkante meter woonhuis, de kwaliteit van leven (voorzieningen, veiligheid en woonomgeving) en de werkgelegenheid. 

De vergelijking tussen de verschillende gemeentes toont aan dat - wanneer iemand zijn baan kwijtraakt - de kans het grootst is om snel nieuw werk te vinden in de gemeenten Middelburg en Haarlemmermeer. Daar is de concurrentie van andere werkzoekenden het minst groot. Nergens liggen de werkloosheidscijfers zo laag als in deze twee gemeenten, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook op het gebied van veiligheid scoort Middelburg het hoogst. 'Wil je veilig over straat, dan zit je in Middelburg het allerbeste' meldt Intermediair. 'Een stad die sowieso verrassend goed scoort in de ranglijst met een nummer drie positie.'

Middelburg is populair als bestemming voor een stedentrip. De stad staat in de top 3 van beste Nederlandse stedentrips. Dat blijkt uit ruim 15.000 recensies op de beoordelingswebsite Zoover.nl.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om bedrijvigheid te behouden én te stimuleren, is de zorg voor een positieve ‘beleving’ van de gemeente. Middelburg moet aantrekkelijk zijn om er te komen, te verblijven en te wonen. Dat wordt voor een belangrijk deel bepaald door de attractiviteit van de voorzieningenstructuur in de stad. Het gaat daarbij onder andere om economische functies zoals winkels en horeca.

Daarnaast betreft het ‘zachtere’ factoren zoals cultuur, sport, vrije tijd, evenementen, groenvoorzieningen en de woonomgeving. Het samenspel bepaalt uiteindelijk hoe een stad wordt beleefd door zijn gebruikers.

Kunst, cultuur en mooie evenementen zijn belangrijk voor de attractiviteit van Middelburg en dragen op die manier bij aan de mogelijkheid tot economische ontwikkeling van de gemeente. Ook evenementen die door studenten van de UCR worden getrokken, dragen we een warm hart toe.

Naast zachte vestigingsfactoren, dragen ‘harde’ factoren nog steeds voor een belangrijk deel bij aan de potentie van de gemeente om zich economisch te ontwikkelen. Denk aan hoogwaardige wegeninfrastructuur, de UCR en de aanwezigheid van voldoende bedrijfsterreinen, et cetera.

En “last but not least” moet u niet belemmerd worden door een gemeente die uw onderneming in de weg zit met allerlei overbodige regels. Dat is uw vrijheid, uw werkgelegenheid en uw ondernemerschap.