Sport is goed voor iedereen!

Sport is goed voor iedereen. Het is goed voor je gezondheid en helpt bij het leggen van sociale contacten. Met “Middelburg beweegt” ondersteunen we clubs en initiatieven van bewoners. We vinden het belangrijk dat elk kind kan sporten.

Waar ruimte is voor sport

ñ     Middelburg heeft goede sport- en spelvoorzieningen verspreid over de gemeente.

ñ     Waarbij de sport- en spelvoorzieningen voldoende capaciteit en ruimte bieden.

ñ     Aan de gebruikers (zowel clubs als individueel) van sportvoorzieningen mag een redelijke bijdrage worden gevraagd. Dit kan in geld, maar ook in de vorm van vrijwilligerswerk.

ñ         Sportverenigingen, scholen en buitenschoolse opvang werken nauw samen om de schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te laten bewegen. Dit kan ook met hulp van buurtsportcoaches.

ñ         Sport is toegankelijk voor mensen met een beperking.

ñ         Investeren in sport is een investering in de toekomst. Sporten draagt bij aan een gezonde levensstijl en helpt bij het leggen van sociale contacten. Daarbij willen we dat de gemeente stimuleert dat sport voor iedereen toegankelijk is.

ñ         De gemeentelijke verantwoordelijkheid beperkt zich tot breedtesport en tot sport voor mensen met een beperking.

ñ         Middelburg ondersteunt het organiseren van sportevenementen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met sport.

ñ         De VVD Middelburg gaat uit van de zelfwerkzaamheid en zelfstandig beheer van de accommodaties door de verenigingen en vindt dat breder gebruik van de accommodaties mogelijk moet zijn.