Op naar de duurzaamste monumentenstad van Nederland

Middelburgers zijn er trots op, toeristen komen er voor, het maakt onze stad fotogeniek voor allerlei media en reisbloggers en het vormt een aansprekend decor en inspiratiebron voor evenementen, exposities en kunstuitingen.

Middelburg is een machtig mooie Monumentenstad, met een hoofdletter. Middelburgers zijn er trots op, toeristen komen er voor, het maakt onze stad fotogeniek voor allerlei media en reisbloggers en het vormt een aansprekend decor en inspiratiebron voor evenementen, exposities en kunstuitingen.

                            

We moeten dan ook alles op alles zetten om onze monumentale schatkist mooi te hóuden. Onze monumenten moeten bewoonbaar blijven en daarom verduurzaamd kunnen worden. Binnenkort zal de raad hierover spreken.


Onze fractie wil samen met u – bewoners en andere liefhebbers van deze panden - kijken wat er moet gebeuren om die verduurzaming te faciliteren. Loopt u tegen hindernissen aan bij de verduurzaming? Denk bijvoorbeeld aan bepaalde regels van de welstand, regels rondom de monumentale status, regels of procedures die lokale energieopwekking (waaronder in coöperatievorm) in de weg staan.


Wij pleiten ervoor om die regels zo veel mogelijk weg te nemen. Of heeft u - eventueel samen met uw straat - goede verduurzamingsideeën en krijgen die te weinig gehoor? De VVD wil samen met u vooral onderzoeken wat er wél mogelijk is, bijvoorbeeld met gebruik van aardwarmte, en daarvoor een lans breken. Mail ons vooral met al uw ideeën en ervaringen/suggesties. Over dit onderwerp, en elk ander onderwerp, op vvdmiddelburg@gmail.com .