VVD voorstel: binnenstad van de toekomst!

Ook in de raadsvergadering van april 2020 hebben we aangegeven om nu reeds na te denken hoe we de gevolgen van de coronacrisis moeten opvangen, als de maatregelen (nog verder) versoepeld zijn/worden. Ook moeten we het hebben over welke wijze en in welke rol we als gemeente hieraan kunnen bijdragen en ondersteunen.

De Middelburgse VVD heeft voorgesteld om met de zogenaamde regiegroep (ondernemers, gemeente, inwoners) juist nu met een visie te komen hoe de binnenstad van Middelburg er in de toekomst moet uit zien. 

In 2015 is het actieplan Binnenstad gepresenteerd. Het is nu de tijd om dit te herijken. Dat is waar het voorstel toe oproept. Ook uit onze gesprekken met ondernemers komt naar voren dat we hier nu over moeten nadenken en een actieplan uitwerken.

Het is belangrijk dat ondernemers kunnen ondernemen in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Een aantrekkelijk en gevarieerd winkelaanbod is van toegevoegde waarde voor inwoners en trekt mensen van buitenaf.

Na de beraadslagingen met andere partijen hebben we besloten om ons voorstel eerst te bespreken in de commissievergadering in september.