Het woord is aan...Raquel Jimenez (De Faam 23 december 2020)

Nog ‘maar’ vier weken te gaan. Dan zit de harde lockdown er op en begint het vaccinatieprogramma. Met als doel dalende besmettingscijfers, minder druk op IC’s en zorgpersoneel en een beschermde samenleving. Ik kan niet wachten… allereerst voor alle kwetsbare groepen, maar voor iedereen eigenlijk…

Zelf kijk ik vol verlangen uit naar de dag dat de ‘normale dingen’ weer normaal zijn. Een familiebezoek, met vrienden afspreken, schoolgaande kinderen en jongeren mét een studententijd, collega’s live zien, op vakantie gaan en een spontaan bezoek aan de bioscoop, winkels, restaurants, cafés, exposities en musea. Wat ik hoop is dat we ons gemis dan dubbel en dwars inhalen.

Ook nu in de lockdown kunnen we genoeg doen voor onze Middelburgse ondernemers. Bestel dat product of gerecht online of telefonisch via hun webshop, afhaal- of bezorgdienst. Juist nu hebben ze onze loyaliteit nodig. Daarom een oproep voor de lockdown: wees loyaal en koop lokaal. En na de lockdown: koop lokaal en wees royaal.

 Daarmee steunen we niet alleen de lokale ondernemers, maar ook alle verenigingen en organisaties die op hun beurt door de bijdrage van ondernemers hun activiteiten kunnen organiseren. En zodat we volgend jaar rond deze tijd weer kunnen genieten van Middelburg Winterstad, en in aanloop daar naartoe van de vele andere mooie activiteiten.  

Namens de Middelburgse VVD, wens ik u een warme kerst en een mooi 2021.

Raquel Jimenez