Vrijheid

De volle terrassen, het geroezemoes, de blije gezichten en de golf van energie, hoop, vertrouwen en perspectief: de “summer of love” was begonnen.

Wat een opluchting was het. We mochten er weer op uit; naar het museum, café, restaurant, terras en festival. Ondernemers konden weer ondernemen. De volle terrassen, het geroezemoes, de blije gezichten en de golf van energie, hoop, vertrouwen en perspectief: de “summer of love” was begonnen.

Helaas was dat optimisme van korte duur. De besmettingen liepen rap op en de maatregelen werden aangescherpt, om erger – code rood - te voorkomen. We mochten maar kort aan onze vrijheid proeven en jee, wat smaakt(e) dat goed én naar méér. Maar we hebben opnieuw geduld nodig. Het is niet anders. 

Vrijheid, een waarde die alleen maar aan belang toeneemt. Een waarde die wij als Liberalen hoog in het vaandel hebben staan. Vrijheid van meningsuiting, godsdienst, onderwijs, geaardheid, persvrijheid … Na de moordaanslag op Peter R. de Vries urgenter en belangrijker dan ooit. Afgelopen jaar stond Zeeland in het teken van Vrijheid en de Slag om de Schelde.  Toen ik onlangs deze indrukwekkende film in de bioscoop zag, besefte ik opnieuw hoe dankbaar we mogen zijn voor die vrijheid. En hoe belangrijk Zeeland en Middelburg zijn geweest in de strijd voor vrijheid. Wat betekent vrijheid voor u? Als inwoner, ondernemer, student in Middelburg? Wat kunnen wij als Middelburgse VVD, bijdragen aan uw vrijheid? Laat het ons weten!

Raquel Jimenez

vvdmiddelburg@gmail.com