VVD Middelburg presenteert kandidatenlijst

In oktober was de lijsttrekker al benoemd; de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad, Wilfried Boonman voert de lijst aan en volgt daarmee Chris Simons op als lijsttrekker.

Simons staat op de 46e plek op de kandidatenlijst voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van maart jl.; als de bovenste namen op de lijst, zoals Mark Rutte, doorschuiven naar het kabinet en enkele namen boven Simons toch hun zetel niet innemen, zal hij zijn opwachting maken in Den Haag.

Tot die tijd zet hij zich in als en is hij beschikbaar als wethouder in de gemeente Middelburg. “We bereiken zo dat we de bestuurlijke ervaring en continuïteit kunnen waarborgen”, aldus Mineke Bierens, de voorzitter van de VVD-Walcheren.

Nu zijn dus ook de nummers twee tot en met 23 bekendgemaakt. De nummer twee van de lijst is huidig wethouder Chris Simons. De zittende raadsleden Raquel Jimenez en Alex Wöhler staan op de plaatsen drie en vier. Op plaats vijf staat commissielid Sven Meijer. 

De top tien ziet er verder als volgt uit:

6.         Ingrid Hildenbrant

7.         Ruud van Engelen

8.         Jan van Loon

9.         Linda Postma

10.       Jorn Soethout

De lijst is een goede balans tussen jong en oud, ervaring en vernieuwing van kandidaten; “Met deze lijst heeft het bestuur ook oog voor de continuïteit en ontwikkeling van de Middelburgse VVD”, aldus de lijsttrekker. “Er staat een mooi team dat zich met veel energie inzet voor de gemeente”

Voorzitter Mineke Bierens vult aan: ““Het biedt perspectief, zodat het liberale geluid ook in de toekomst te horen zal zijn in de gemeenteraad”.