Terrassenbeleid en Middelburg Winterstad op elkaar afstemmen

Terrassen zijn vanuit recreatief, toeristisch en economisch oogpunt belangrijk. Kwalitatieve terrassen kunnen voor alle ondernemers in het bijbehorende gebied omzet verhogend werken en voor levendigheid zorgen. Gezellige terrassen leveren immers een bijdrage aan een langere verblijfsduur van bezoekers die het leuk vinden om ‘een terrasje te pikken’.

Jaarlijks vindt in Middelburg ook het 'evenement' Middelburg Winterstad plaats. Op de markt en aan de Pottenmarkt overdekken horecaondernemers hun terrassen en plaatsen ze hutten voor hun zaak. Dit vergroot de winterse sfeer. 

De VVD heeft van diverse ondernemers hierover vragen gekregen wat de spelregels hierbij zijn. Er bleek de nodige onduidelijkheid over te bestaan. 

Nu is de gemeente bezig om het huidige terrassenbeleid aan te passen en te vernieuwen. Samen met de LPM heeft de VVD een voorstel ingediend om daarin ook "Middelburg Winterstad" te betrekken, zodat er een goede aansluiting en afstemming is met het terrassenbeleid. Een ruime meerderheid van de raad heeft het voorstel gesteund.