De VVD stemt in met een raadsonderzoek m.b.v. "de Trekdijk"

De Raad van State maakte enkele weken geleden het bestemmingsplan voor een nieuw bedrijventerrein bij Nieuw- en Sint Joosland met de grond gelijk. Het bestemmingsplan barstte van fouten en gebreken.

Zo is er geen behoefte aan een nieuw bedrijventerrein op Walcheren en klopten de stikstofberekeningen niet. Dat het vertrouwen van de inwoners van - in de eerste plaats - Nieuw- en Sint Joosland in de gemeentelijke overheid tot het nulpunt is gedaald, zit de gemeenteraadsleden ook niet lekker. De raadsleden geven de schuld overigens niet alleen aan het dagelijks bestuur, maar steken de hand in eigen boezem. ,,We moeten ook naar ons zelf kijken en leren van onze fouten.

Unaniem heeft de gemeenteraad ingestemd om een initiatiefvoorstel voor te bereiden ten behoeve van het instellen van een raadsonderzoek naar het dossier Trekdijk, waarin: a) de onderzoeksopdracht is uitgewerkt; b) een voorstel wordt gedaan voor de samenstelling van de onderzoekscommissie en de ondersteuning van die commissie; 

Voor de zomer dient dit initiatiefvoorstel te zijn uitgewerkt, waarna de commissie aan de slag kan. Namens de VVD zal Wilfried Boonman zitting nemen in deze onderzoekscommissie. 

De VVD is van mening dat in het algemeen de gemeente dient te zorgen dat er voldoende bedrijventerreinen zijn voor het vestigen van ondernemingen. We hebben tijdens de behandeling in de raad aan het college gevraagd hoe zij hier invulling aan denkt te gaan geven. In Middelburg is nog slechts zeer beperkt ruimte beschikbaar waar bedrijven zich kunnen vestigen.